Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση "Πρόταση στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία» με συμπράττοντα τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης"

Ημερομηνία: 5 Αυγούστου 2011
 Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΝΩ ΠΕΥΚΗ» υπέβαλε πρόταση στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία» με συμπράττοντα φορέα τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Το πρόγραμμα ανήκει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο για κάλυψη κοινωφελών αναγκών, σε σύμπραξη ΟΤΑ με μη κερδοσκοπικούς / μη δημόσιους φορείς. Η χρηματοδότηση αφορά μισθούς ανέργων που προσλαμβάνονται από τον φορέα, για συγκεκριμένο χρόνο και με διαδικασίες δημοσιοποίησης & μοριοδότησης, και απασχολούνται σε έργο που έχει συμφωνηθεί με τον ΟΤΑ μέσω μνημονίου συνεργασίας.

Η πρόταση του Συλλόγου μας, την οποία ενέκρινε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης με το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, αφορά πράξη με τίτλο «-Νους υγιής εν σώματι υγιεί- που περιλαμβάνει δράσεις πνευματικής και σωματικής καλλιέργειας, απευθυνόμενες σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με απασχόληση γυμναστών, καλλιτεχνών και βοηθητικού προσωπικού».
Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να υποβάλουμε πλήρεις φακέλους Διαχειριστικής Επάρκειας και Αίτησης Συμμετοχής στο πρόγραμμα, και ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Από όσο γνωρίζουμε είμαστε ο μοναδικός τοπικός φορέας στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης που συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια, που μέσα στις γνωστές οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, βοηθάει αφενός τον Δήμο να καλύψει κάποιες ανάγκες προσωπικού και αφετέρου μερικούς συμπολίτες μας είτε να εργασθούν είτε να έχουν υπηρεσίες που επιθυμούν. Επίσης θεωρούμε τιμητικό για μας, ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Σύλλογο μας.
   
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γραμματέας

Βασίλης Μήκας                                                                      Δώρα Παππά-Ζησιμοπούλου

Συνημμένο
Φωτογραφία από την συνυπογραφή των σχετικών εγγράφων του φακέλου της πρότασης.
Παρόντες ο Δήμαρχος κ. Δ. Φωκιανός και από τον Σύλλογο ο κ. Μήκας και η κα Παππά-Ζησιμοπούλου

ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ του Συλλόγου μας απο το ΕΣΠΑ για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασία,



Συνεργασία με Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης