Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου 8/11/2011 για την εκδήλωση « Συνταξιοδοτικά & εργασιακά μετά το μνημόνιο» με τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο


Εκδήλωση με θέμα « Συνταξιοδοτικά & εργασιακά δικαιώματα μετά το μνημόνιο», διοργάνωσε, χθες 7/11, ο Εξ.-Πολ. Σύλ. «ΑΝΩ ΠΕΥΚΗ» με κύριο ομιλητή τον γνωστό καθηγητή  Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξη  Μητρόπουλο και Πρόεδρο της ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ (Ένωση για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους), συνοδευόμενο από τους συνεργάτες του κ. Διονύσιο Τεμπονέρα (νομικό εξειδικευμένο σε συνταξιοδοτικά θέματα) και κ. Ευστάθιο Χριστοδουλέλλη (νομικό εξειδικευμένο σε εργασιακά θέματα), στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκη» του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.
 «Με βάσει το μνημόνιο και την νομοθεσία που το εφαρμόζει, στην πατρίδα μας δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις, όπως τα ξέραμε τις τελευταίες δεκαετίες» .
Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων,  περιέγραψε ο κ. Αλέξης  Μητρόπουλος  , τις δραματικές  αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων,  μετά το μνημόνιο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στην  κατάμεστη αίθουσα.
Μετά την σύντομη εισήγηση του, ο κ. Μητρόπουλος και οι συνεργάτες του απήντησαν σε ερωτήσεις του κοινού. Δεκάδες πολίτες από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους γέμισαν την αίθουσα του δήμου, για να ακούσουν την έγκυρη επιστημονική ενημέρωση του κ. καθηγητή και των συνεργατών του, που αναφέρθηκαν και σε πτυχές του Μνημονίου και της εφαρμοστικής νομοθεσίας, για συνταξιοδοτικά και εργασιακά, που δεν αναδεικνύονται από τα ΜΜΕ, όσο  και για να υποβάλλουν ερωτήσεις πάνω στο προσωπικό τους πρόβλημα, που αφορούσε το χρόνο συνταξιοδότησης τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ήταν τέτοια η πρωτοφανής κοσμοσυρροή σε ομιλία ειδικών επιστημόνων, που ακόμη και όρθιοι άκουγαν τον καθηγητή  να τους εξηγεί με απλή και κατανοητή γλώσσα τις  βίαιες αλλαγές που επέφερε το μνημόνιο στη ζωή μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η έντονη συμμετοχή γυναικών που ανησυχούσαν για την τύχη της σύνταξης τους, της εφεδρείας κλπ. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ερωτήσεις της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Πεύκης κας Χουλιάρα, που συμφώνησε με τον κ. Μητρόπουλο και τους συνεργάτες του να επαναληφθεί ανάλογη εκδήλωση για το προσωπικό του Δήμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Δ. Φωκιανός, ο πρώην Δήμαρχος και αρχηγός της μειοψηφίας κ. Θεοδωρακόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης  Τσουκαλάς, δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πεύκης.
Το ΔΣ και το κοινό ευχαρίστησαν τον κ. Μητρόπουλο και τους συνεργάτες του για την ενημέρωση. 
 
Συνάπτουμε τον σύντομο χαιρετισμό του ΔΣ που απεύθυνε η Γραμματέας κ. Παππά-Ζησιμοπούλου:
  Αγαπητοί φίλοι Πευκιώτες,
Σήμερα που οι θεσμοί δοκιμάζονται και η κοινωνική συνοχή διαρρηγνύεται, φορείς, όπως ο Σύλλογος μας, καλούνται στην νέα αποστολή της κοινωνικής ανασύνταξης και της πνευματικής εγρήγορσης, της κοινωνικής αναδιοργάνωσης και ηθικής ανάταξης, αλλά κυρίως της διάρρηξης της κοινωνικής εσωστρέφειας που μας οδηγεί στην απομόνωση, στην κατάθλιψη, στην παραίτηση και αφομοίωση από νομοτέλειες προωθούμενες από αδιόρατες και αμφισβητούμενες πηγές ισχύος.
Σας καλούμε, όλοι μαζί και ένας-ένας χωριστά, ο ένας δίπλα στον άλλο, να «πλησιάσουμε..!», και καλλιεργώντας τα προσωπικά και κοινωνικά φίλτρα και αντανακλαστικά μας, να μην αφομοιώνουμε ακατέργαστα ότι μας δίνεται από τα ΜΜΕ, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να κρατάμε ψηλά το ηθικό μας.  
Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας μας, είναι χαρά μας, να έχουμε κοντά μας τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξη Μητρόπουλο, και τους συνεργάτες τους για μια τεχνικά έγκυρη και κυρίως «διαδραστική» ενημέρωση για τα συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα μας, όπως διαμορφώνονται μετά το Μνημόνιο και τους συνοδευτικούς νόμους και για να έχουμε μια πιθανή εκτίμηση προς τα πού πηγαίνουμε στο προβλέψιμο μέλλον.
Καλή δύναμη με το κεφάλι ψηλά.  



Εκδήλωση για Συνταξιοδοτικά & Εργασιακά μετά το Μνημόνιο με τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο

O Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Άνω Πεύκη»
σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα:

Συνταξιοδοτικά & εργασιακά δικαιώματα
μετά το Μνημόνιο
ΟΜΙΛΗΤΗΣ:
Αλέξης Π. Μητρόπουλος, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου,
Πρόεδρος ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ. (Ένωση για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους)

Τον κ. Μητρόπουλο θα πλαισιώσουν οι συνεργάτες του
Τεμπονέρας Διονύσιος: Εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα.
Μητρόπουλος Δημήτριος: Νομικός, Εκπρόσωπος ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.
Καλαματιανός Διονύσιος: Νομικός

Στο τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν οι ερωτήσεις του κοινού

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ώρα 7:00 μμ.,
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Μ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ»
Δημαρχείο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου)


Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου


Στοιχειά επικοινωνίας: Email: eps.pefki@gmail.com
Facebook: Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Άνω Πεύκη»