Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Αιτηση συμμετοχής στην πρόσκληση 49-ΕΥΔΕΠΑΝΑΔ με Συμπράττοντες τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και ομόρους του

Sent: Friday, April 27, 2012 6:59 PM To: 'kpap@kekdiastasi.edu.gr' Cc: grafeiodimarxou@likovrisipefki.gr; 'mayor@metamorfossi.gr' Subject: συμμετοχή του "Εξωραιστικου-Πολιτιστικου Συλλογου ΑΝΩ ΠΕΥΚΗ" στο Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμων Λυκ-Πευκης, Μεταμορφωσης, Ηρακλειου,Φιλαδελφειας-Χαλκ. για την Πρόσκληση 49 ΕΥΔΕΠΑΝΑΔ
Αγαπητέ κ. .........,

Κατόπιν της τηλεφωνικής μας συζήτησης, των μετέπειτα σχετικών συζητήσεων με τους Δημάρχους Λυκόβρυσης-Πεύκης και Μεταμόρφωσης, και του γεγονότος ότι έχετε αναλάβει την σύνταξη του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας, επιβεβαιώνουμε το ενδιαφέρον του "Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΝΩ ΠΕΥΚΗ" να συμμετάσχει ως «επί μέρους φορέας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα» στο «Εταιρικό Κοινωνικό Σχήμα» που θα δημιουργηθεί, με βάσει την Πρόσκληση 49 της ΕΥΔΕΠΑΝΑΔ για τις «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», για να υλοποιηθεί σχετική πράξη με συμπράττοντες φορείς τους όμορους Δήμους Μεταμόρφωσης,Ηρακλείου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος & Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Όπως γνωρίζεται,σχετικά με τους «επί μέρους φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα» αναφέρεται στην πρόσκληση:
Στο άρθρο 1Β2περί δικαιούχων σελ. 13:
«Στο εν λόγω Εταιρικό Κοινωνικό Σχήμα, δύναται να συμμετέχουν για την εκτέλεση της πράξης και επί μέρους φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις με το Δικαιούχο και να λειτουργούν στο πλαίσιο της πράξης υπό τη συνολική ευθύνη αυτού, εφόσον τηρούνται τα κάτωθι:
1. υπάρχει έγγραφη συμφωνία των επιμέρους φορέων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα στο εγκεκριμένο Μνημόνιο Συνεργασίας σχετικά με τη συνεισφορά τους στην εκτέλεση της συγχρηματοδοτούμενης πράξης (σε σχέση κυρίως με την/τις Κοινωνική/ές Δομή/ές που αναλαμβάνουν να λειτουργήσουν)………...»
Στο άρθρο 1Β4περί Μνημονίου σελ. 17:
«Το μνημόνιο συνεργασίας θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τα εξής: ………………………….
• Περιγραφή των Κοινωνικών Δομών που θα υποστηριχθούν στην περιοχή παρέμβασης,……….. και του φορέα που αναλαμβάνει τη λειτουργία κάθε Κοινωνικής Δομής(Δικαιούχος ή επί μέρους συμμετέχων Φορέας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα)………….…………………….
• Αποτύπωση του/των φορέα/φορέων που θα αναλάβει/αναλάβουν την κάθε Κοινωνική Δομή.…………………………..
• Τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που αναλαμβάνει κάθε φορέας (Δικαιούχος,Συμπράττοντες, τυχόν επί μέρους Φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ………..)………..»

Στα πλαίσια των ανωτέρω παρακαλούμε να περιλάβετε στο Μνημόνιο Συνεργασίας την συμμετοχή του«Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΝΩ ΠΕΥΚΗ».
Η κοινωνική δομή που θα ήθελε να λειτουργήσει ο Σύλλογος είναι η «Τράπεζα χρόνου», με την προϋπόθεση βέβαια ότι συμφωνούν οι Συμπράττοντες Φορείς/Δήμοι και ο Δικαιούχος.

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την συμμετοχή του Συλλόγου, όπως ζητούνται για τους «επί μέρους φορέας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα» στο άρθρο 5 περί οδηγιών υποβολής προτάσεων σελ. 32-34. Επίσης συνημμένη είναι Βεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας που έχει πάρει ο Σύλλογος.

Στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε.

Με εκτίμηση


Προς: κ. Δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Από: ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΝΩ ΠΕΥΚΗ»

Ημερομηνία: 9 Απριλίου 2012 Αριθ.Πρωτ. Δήμου: 3019

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Ενημερώνουμε για το ενδιαφέρον του Συλλόγου μας να συμμετάσχουμε σε υποβολή πρότασης στα πλαίσια της πρόσκλησης της ΕΥΔΕΠΑΝΑΔ με κωδικό πρόσκλησης 49 για υλοποίηση Σχεδίου Δράσης με σκοπό τη δημιουργία ή/και τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» συμμετέχοντας σε Εταιρικό Κοινωνικό Σχήμα με Συμπράττοντες φορείς τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και ομόρους του ή/και νομικά πρόσωπα των Δήμων ή/και ΝΠΔΔ στο Δήμους και άλλους ΜΚΧ φορείς.

Διατιθέμεθα να λειτουργήσουμε και ως δικαιούχοι της πράξης λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι ο Σύλλογος μας έχει Διαχειριστική Επάρκεια τύπου Γ, εμπειρία ευρωπαϊκών προγραμμάτων συναφών με το αντικείμενο της Πρόσκλησης και άλλες προϋποθέσεις για δικαιούχο.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά την ομάδα εργασίας όμορων Δήμων που αναφέρατε στην συνάντησή τους της 30/3/2012.

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και παροχή επιπλέον δικαιολογητικών.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Η Γραμματέας

Συνημμένα:
1) Αντίγραφο βεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας Γ τύπου
2) Αντίγραφο τελικής απόφασης ένταξης στο ΕΣΠΑ (ΕΥΔΕΠΑΝΑΔ) πράξης με δικαιούχο τον Σύλλογο μας
3) Αντίγραφο απόφασης του ΔΣ του Συλλόγου μας.