Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ευχαριστούμε την Ελένη Δάλλα, για το ωραίο γεύμα

1η Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:
1η Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης

Τεχνικο Πρόγγραμμα
Εσοδα
Εξοδα

 

δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων

Την αύξηση του συντελεστή δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων στην Πεύκη (κατοικίες και καταστήματα) κατά 54% (από 0,24 ευρώ/τ.μ. σε 0,37 ευρώ/τ.μ., και τη μείωση του αντίστοιχου συντελεστή στη Λυκόβρυση κατά 17,8% (από 0,45 ευρώ/τ.μ. σε 0,37 ευρώ/τ.μ., μείωση 17,8%, αποφάσισε με πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης να εισηγηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Να υποχωρήσουν οι φόροι στο επίπεδο της Πεύκης»
Μιλήσαμε με τον Βασίλη Μήκα, πρόεδρο του Συλλόγου «Η ΠΕΥΚΗ» σχετικά. Να τι μας είπε: «Πιστεύω ότι οι όποιες κινήσεις «δημοσιονομικής προσαρμογής» ακόμη και σ’ επίπεδο Δήμων είναι αναγκαίες εφόσον δικαιολογούνται επαρκώς.
Ας περιμένουμε λοιπόν ν’ ακούσουμε γιατί η αύξηση αυτή δεν ήταν αναγκαία τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης κατά την θητεία του προηγουμένου Δημάρχου, και θεωρείται αναγκαία την πρώτη χρονιά της 5ετούς θητείας της νέας Δημοτικής αρχής.
Αν πράγματι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω «δημοσιονομικής προσαρμογής» θα πρέπει να δοθούν άμεσα δείγματα εκκίνησης ουσιαστικών ενεργειών μείωσης εξόδων. Κατά την γνώμη μου κορυφαία τέτοια ενέργεια, θα ήταν η εκτίμηση της οικονομικής αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου σε σύγκριση με εξωτερικές προσφορές για παροχή υπηρεσιών με ίδιους όρους, εφόσον επιτρέπεται από το νομικό πλαίσιο. Για παράδειγμα δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι θεωρούν λογικό ότι ο Δήμος δίνει τα τεχνικά του έργα σ’ εργολάβους, ενώ δεν πρέπει να κάνει το ίδιο για την αποκομιδή σκουπιδιών αν έχει κατάλληλη προσφορά, στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.
Η πρόταση μου λοιπόν είναι προσαρμογή των φόρων της Λυκόβρυσης στο σημερινό επίπεδο φόρων της Πεύκης, με ταυτόχρονη εκκίνηση ουσιαστικών ενεργειών μείωσης εξόδων».
Ο δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει για τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση αποφάσισε την ανάθεση των εργασιών οδοκαθαρισμού, καθαρισμού και φύλαξης κτιρών σε ιδιώτες
 

εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κα. Άννα Ασπραδάκη για θέματα εθελοντισμού

Συγχαρητήρια

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Έκταση 10 στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη παραχωρείται από το ΤΑΙΠΕΔ στον δήμο Ναυπλίου

Παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν την παρακάτω πληροφορία από το site του Δήμου Ναυπλιέων, και ας λειτουργήσει σαν παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε αν προχωρήσουμε την «Προμελέτη για τις προτάσεις αξιοποίησης» από τον Δήμο μας, όπως αποφασίσαμε ομόφωνα στην επιτροπή.
Με την ευκαιρία, θυμίζουμε ότι βουλευτής ανέφερε στην συνέντευξη τύπου, ότι το ΤΑΙΠΕΔ βάσει καταστατικού δεσμεύεται μόνο να πουλάει και όχι ν’ αξιοποιεί. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν μπορεί να ισχύει ταυτόχρονα η παραχώρηση στον Δήμο Ναυπλίου και να είναι ακριβής η δήλωση της βουλευτού. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν, στην συνέντευξη τύπου του Δήμου, της επιτροπής, & των εργαζομένων, παίρνουν τον λόγο, εκτός προγραμματισμού, κομματικοί παράγοντες μόνο ενός κόμματος και προωθούν τις κομματικές τους απόψεις, χωρίς αντίλογο από τα άλλα κόμματα, που δεν είχαν κληθεί σύμφωνα με το ακομμάτιστο πλαίσιο του προγραμματισμού της εκδήλωσης.
Βασίλης Μήκας
Πρόεδρος Εξ.-Πολ.Συλ. "Η ΠΕΥΚΗ"
=========================================================================
http://www.nafplio.gr/…/1837-taoikopedatisparaliakisstondim

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης των οικοπέδων της παραλιακής Ναυπλίου –Νέας Κίου στον Δήμο Ναυπλιέων. Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η οριστική συμφωνία μεταξύ του υπουργού ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την κυριότητα των εν λόγω οικοπέδων, εκτάσεως 10 στρεμμάτων ιδιοκτησίας δημοσίου, η διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ανήκε στο ΤΑΙΠΕΔ.
«Η παραχώρηση των οικοπέδων αυτών στον δήμο, αποτελεί αναμφισβήτητα μια σημαντική κατάκτηση του Δήμου μας γιατί είναι γνωστό ότι ήταν χρόνιο και πάγιο αίτημα η απόκτηση τους. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος αποκτά ελεύθερο χώρο ώστε να προχωρήσει στην κατασκευή σχολείων, συνεδριακών αιθουσών και πολυχώρων πολιτισμού που θα καλύψουν τις ανάγκες του. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και επιθυμώ να εξάρω την αποφασιστική συμβολή και καταλυτική παρέμβαση του συντοπίτη μας υπουργού, ΠΕΚΑ, στην παραχώρηση των οικοπέδων στο Δήμο μας.» δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων,Δημήτρης Κωστούρος.


=======================================================================