Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκδήλωση αγάπης από φορείς Κυριακή Βαΐων 5.30-9μμ στο Μελίνα Μερκούρη Ηλιακό Χωριό για συγκέντρωση τροφίμων& ανταλλαγή ρουχισμού
Ήταν μια ευγενική και άδολη εκδήλωση από όσους συμμετείχαν είτε στην οργάνωσή της είτε με την προσφορά τους. Η αρχή έγινε, σίγουρα θα υπάρξει επανάληψη και μάλιστα με καλύτερη οργάνωση. Είναι πάντα σεβαστή η κατ' ιδία προσφορά, αλλά με τέτοιες εκδηλώσεις εκφραζόμαστε και όσοι θέλουμε να συνδυάσουμε την προσφορά με γιορτή, κάτι συνηθισμένο στα Ελληνικά ήθη από την αρχαιότητα μέχρι τώρα.   




Προσφορά στον συνάνθρωπο ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 11:41 copyright ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Σε πράξη προσφοράς εν όψει των ημερών του Πάσχα, προχώρησαν στις 8 Απριλίου οι τοπικοί σύλλογοι του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πεύκη» πήραν την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης τροφίμων και ρουχισμού στον χώρο του πολιτιστικού κέντρου του Ηλιακού Χωριού Λυκόβρυσης - Πεύκης «Μελίνα Μερκούρη», που τους παραχώρησε ο Δήμος γι' αυτόν τον σκοπό.

Αρκετοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την πρόσκληση, πρόσφεραν από τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως ρύζι, μακαρόνια, φασόλια, μέχρι παιχνίδια και ρούχα, ενώ δήλωσαν ομόφωνα ότι θέλησαν να συμμετάσχουν σε αυτή την κοινωνική δράση γιατί είναι χρέος του κάθε δημότη να βοηθήσει τους συμπολίτες του που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Πρέπει να βοηθάμε και να στηρίζουμε την περιοχή μας με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, και να μην αφήνουμε τα πάντα στα χέρια του Δήμου», δήλωσε η Μαίρη Χέλμη, κάτοικος Πεύκης.

Τα τρόφιμα που πρόσφεραν οι πολίτες δόθηκαν στο υπό σύσταση Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, ενώ τα ρούχα θα μοιραστούν από την Κοινωνική Υπηρεσία Λυκόβρυσης σε όσους έχουν ανάγκη.

Παράλληλα αποφασίστηκε η δράση αυτή να συνεχιστεί και μετά το Πάσχα με την ελπίδα ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου θα είναι μεγαλύτερη. Όπως μας είπε ο Βασίλης Μήκας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πεύκη», «ξεκινήσαμε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και αυτόνομα από τους συνδημότες μας αλλά και από τη δημοτική αρχή», ενώ η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λυκόβρυσης, Βίκυ Μάλαμα, τόνισε ότι «σήμερα κάναμε την αρχή σε μία γενικότερη προσπάθεια προσφοράς προς τους ανήμπορους συμπολίτες μας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η επόμενη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα κατόπιν συνεννόησης θα είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Στήριξη στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση βρέθηκαν και η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Λυκόβρυσης Ουρανία Μπελεχρή, ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων Σταύρος Τσίπρας, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Λυκόβρυσης - Πεύκης Αντρέας Σαμαρείδης. Παράλληλα το «παρών» έδωσαν μέλη της διοίκησης του Δήμου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Πάνος Κανέλλος και Παναγιώτης Μπόλλας, που πρόσφεραν προμήθειες.

Μαρία Καραογλάνογλου