Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014


Ημερομηνία: 9 Οκτωβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Αναστάσιο Μαυρίδη
Μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΠΕΥΚΗ», κατόπιν πρωτοβουλίας μας, είχαμε την 30/9/2014 συνάντηση με τον καινούργιο Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Αναστάσιο Μαυρίδη, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.
Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια σύντομη υπενθύμιση της ιστορίας του Συλλόγου μας, των εθελοντικών, κοινωνικών, εξωραϊστικών & πολιτιστικών δραστηριοτήτων μας και στοιχείων του βραχυπρόθεσμου προγραμματισμού μας, λέγοντας ότι αναλυτική παρουσίαση υπάρχει στα social media του Συλλόγου http://syllogospefki.blogspot.gr/ και https://www.facebook.com/eps.pefki
Κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική και κοινωνική συνεισφορά του Συλλόγου μας στον Δήμο, κατά την διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, μέσω του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας», που διεκπεραιώσαμε επιτυχώς, σε αντίθεση με τα προβλήματα καθυστέρησης πληρωμής εργαζομένων που δημιούργησαν άλλοι φορείς, και δηλώσαμε διαθεσιμότητα για παρόμοιες δράσεις στο μέλλον. Ο κ. Δήμαρχος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν του δείξαμε τον όγκο των νομικών εγγράφων που διεκπεραιώσαμε (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΥΔΕΠΑΝΑΔ, Δήμος κλπ).
Επίσης αναφέραμε στον κ. Δήμαρχο, πόσο σημαντική στα πλαίσια της πραγματοποίησης των δραστηριοτήτων μας είναι η χρήση χώρων του Δήμου. Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι η χρήση αυτή έχει οικονομικό κόστος για τον Δήμο, που κάνει ότι μπορεί στα πλαίσια της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών του. Τονίσαμε, με την ευκαιρία, ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να διατίθεται και ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε κατάλληλες δραστηριότητες τοπικών φορέων. Ο κ. Δήμαρχος μας βεβαίωσε ότι η διεύρυνση των χρήσεων του χώρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αποτελεί προγραμματική δέσμευση της παράταξης του.    
Τέλος ανταλλάξαμε με τον κ. Δήμαρχο ευχές για καλή επιτυχία, με υγεία.
Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γραμματέας

Βασίλης Μήκας                                                                      Δώρα Παππά