Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Διαθεσιμότητα του Συλλόγου «Η Α. Πεύκη» να αναλάβει το πρόγραμμα της "Δημιουργικής Απασχόλησης" καλοκαίρι 2011

Δελτίο Τύπου 20/5/2011
 Το ΔΣ του Συλλόγου μας, ενημερώθηκε από ενδιαφερόμενους γονείς και εργαζομένους ότι ο Δήμος εξετάζει, φέτος, εναλλακτικές λύσεις για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος της "Δημιουργικής Απασχόλησης" παιδιών για το καλοκαίρι, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει από Δημοτική επιχείρηση όπως μέχρι τώρα. Πολλοί γονείς μας εξέφρασαν την αγωνία τους μήπως προκύψει αδιέξοδο.

Αφού ενημερώσαμε προκαταρκτικά τον Δήμο, μελετήσαμε την δυνατότητα να αναλάβει ο Σύλλογος μας την λειτουργία του προγράμματος.
Το συμπέρασμα μας είναι ότι έχουμε την δυνατότητα και αποφασίσαμε να δηλώσουμε την διαθεσιμότητά μας να αναλάβουμε το πρόγραμμα, εάν προκύψει σχετική ανάγκη από τον Δήμο. Οι σημαντικότερες παράμετροι που λάβαμε υπ’ όψιν είναι:
  • Ο σύλλογος μας, στα πλαίσια του καταστατικού του, έχει την δυνατότητα να οργανώνει αθλητικές/πολιτιστικές δραστηριότητες όπως η Δημιουργική Απασχόληση,
  • να απασχολεί κατάλληλους συνεργάτες με όλες τις νόμιμες σχέσεις εργασίας και ανάλογες αμοιβές
  • να προσαρμόζει το φορολογικό καθεστώς του, ώστε να εκδίδει τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.
  • Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ομαλή και ασφαλή λειτουργία του προγράμματος χρησιμοποιώντας το στελεχιακό δυναμικό που το πραγματοποιούσε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, κι γι’ αυτό κάναμε προκαταρτικές συμφωνίες.
  • Γνωστός Πευκιώτης γυμναστής, με πολύχρονη πείρα σε διοίκηση παρόμοιων δραστηριοτήτων ιδιωτικών φορέων, συμφώνησε να λειτουργήσει σαν ειδικός σύμβουλος για την κάλυψη προβλέψεων και υποχρεώσεων απολύτως αναγκαίων για τον Σύλλογο μας που δεν είναι φορέας του δημοσίου (π.χ. αστική ασφάλιση, νοσηλευτές, συνοδοί και δραστηριότητες με κατάλληλες άδειες κ.λπ.).
  • Κάναμε προσεκτικό προϋπολογισμό και προτείναμε κόστος ανά παιδί το ίδιο μ’ αυτό που υπήρχε στο παρελθόν, για το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα, εφόσον ο Δήμος είχε την δυνατότητα να μας παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις και την υλικοτεχνική υποδομή που χρησιμοποιούσε για το πρόγραμμα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/5, ο κ. Δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το πρόγραμμα Δημοτικός φορέας (προβλήματα διαχείρισης απαιτουμένου έκτακτου προσωπικού ?), και ότι ήδη είχε εξετασθεί χωρίς αποτέλεσμα η ανάληψη από φορείς Γονέων.
Από την πλευρά μας δηλώσαμε επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο την διαθεσιμότητά μας να αναλάβουμε το πρόγραμμα, εάν προκύψει ανάγκη από τον Δήμο. Αναφέραμε μάλιστα όλες τις ανωτέρω παραμέτρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες κάναμε την σχετική δήλωση.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να εγγραφούν για την "Δημιουργική Απασχόληση" τροποποιήσεις του προϋπολογισμού
Α) έσοδο 60000 Ε που θα εισπράξει ο Δήμος από την εισφορά των γονέων και
Β) έξοδο 60000 Ε προς φορέα που θα το αναλάβει με ανάθεση από τον Δήμο, μετά από σχετική προκήρυξη. Διευκρινίστηκε ότι τα 60000 Ε είναι το μέγιστο ποσό που μπορεί να γίνει με ανάθεση ώστε να λήξει εγκαίρως η διαδικασία.

Το ΔΣ του Συλλόγου επιφυλάχθηκε να εξετάσει την προκήρυξη για να αποφασίσει εάν προκύπτει δυνατότητα συμμετοχής του Συλλόγου στα πλαίσια της μη κερδοσκοπικής δραστηριότητας του, ως φορέα κοινωνικής οικονομίας. Η δήλωση της διαθεσιμότητας μας είχε την έννοια να βοηθήσουμε εάν υπήρχε αδιέξοδο και όχι να λειτουργήσουμε σαν εργολάβοι υπηρεσιών.        
Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας
Βασίλης Μήκας                                                             Δώρα Παππά-Ζησιμοπούλου