Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Κοινές δράσεις ΕΠΑΨΥ & «Η Πεύκη»

http://www.amarysia.gr/likovrisipeuki/sillogoiforis/48868--a-l-r.html
Κοινές δράσεις ΕΠΑΨΥ & «Η Πεύκη»
ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ - ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 10:40
epapsi-syllogosΤα «χέρια» για μελλοντικές δράσεις από κοινού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας έδωσαν την Τρίτη 29 Ιανουαρίου το Οικοτροφείο της ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας) στη Λυκόβρυση και ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πεύκη».

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Οικοτροφείου, οι δύο πλευρές ενημέρωσαν η μία την άλλη για τις δράσεις της και την προσφορά της στην κοινωνία.

Από τη διοίκηση του Οικοτροφείου παραβρέθηκε η επιστημονική υπεύθυνη Πέπη Μπελέκου και η κοινωνική λειτουργός Αγγελική Παπαλάμπρου, ενώ από τον Σύλλογο, ο πρόεδρος Βασίλης Μήκας, η γραμματέας Δώρα Παππά και το μέλος Μαίρη Χέλμη.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τις ανάγκες της Κοινότητας αυτόν τον καιρό. Η ΕΠΑΨΥ παρουσίασε κάποιες ιδέες για μελλοντικές δράσεις Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας, τις οποίες ο Σύλλογος δήλωσε ότι θα υποστηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο.

Μερικές σκέψεις - προτάσεις που θα επεξεργαστούν οι δύο πλευρές είναι η συνδιοργάνωση ημερίδας με θέμα «Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία» και η διοργάνωση σεμιναρίων ευαισθητοποίησης στα σχολεία που θα αφορούν εκπαιδευτικούς και γονείς.

Επίσης, ο Σύλλογος ενημέρωσε το Οικοτροφείο για την ύπαρξη Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο, το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να στηρίξει ορισμένους οικότροφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οικονομική «ανάσα» για τα επόμενα δύο χρόνια

Σε ερώτηση της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ προς την υπεύθυνη του Οικοτροφείου για την οικονομική κατάσταση των δομών που λειτουργούσαν το τελευταίο διάστημα οριακά, μας ενημέρωσε ότι «οι δομές κοινοτικής ψυχικής υγείας πρόκειται να χρηματοδοτηθούν για την περίοδο 2013-2014 από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ). Η συμφωνία έγινε ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφού από την πρώτη δηλώθηκε αδυναμία να βρει τους πόρους που υπολείπονται για τη χρηματοδότηση των δομών».